Известие

Collapse
No announcement yet.

Моите първи впечатления от Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моите първи впечатления от Алфа 156

Колеги, днес за пръв път покарах 156-ца! Работя във фирма за автомобили под наем и имам възможността да се мятам на доста различни автомобили и то от магазина. Мога да кажа, че разните там Опели Зафири, Астри, Корси, Рена, Фордове и тн. нямат нищо общо с усещането да шофираш Алфа Ромео! И то последни модели от гореспоменатите тояги! То е ясно, че ще си взема Алфа 156/ако жената не ме разстреля преди това/, дали ще сгреша много, ако е 1,6?! Днес карах 1.8, вървеше много добре, салона е прекрасен, табло, уреди, абе всичко е както си го представях! Все едно колата не е 98 год, а 2008 г.! Ако ще ме разубеждавате за нещо, сега е момента/в което се съмнявам/, ако не, в скоро време ще ви споделя впечатления и от МОЯТА Алфа
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm, Alfa Romeo Arna 1.2, Alfa Romeo 156 2.4 JTD ex, Alfa Romeo GTV 2.0V6 ex,Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex, Alfa Romeo Sprint 1.5 ex, Alfa Romeo Arna 1.3 ex, Alfa Romeo 155 1.7TS ex, Alfa Romeo 156 1.8TS ex

сигурен съм че ще те разубедят само за 1 - да не е 1.6 са ше видиш...
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от la squadra azzurra Покажи съобщение
      Колеги, днес за пръв път покарах 156-ца! Работя във фирма за автомобили под наем и имам възможността да се мятам на доста различни автомобили и то от магазина. Мога да кажа, че разните там Опели Зафири, Астри, Корси, Рена, Фордове и тн. нямат нищо общо с усещането да шофираш Алфа Ромео! И то последни модели от гореспоменатите тояги! То е ясно, че ще си взема Алфа 156/ако жената не ме разстреля преди това/, дали ще сгреша много, ако е 1,6?! Днес карах 1.8, вървеше много добре, салона е прекрасен, табло, уреди, абе всичко е както си го представях! Все едно колата не е 98 год, а 2008 г.! Ако ще ме разубеждавате за нещо, сега е момента/в което се съмнявам/, ако не, в скоро време ще ви споделя впечатления и от МОЯТА Алфа
      Купи си 2.0ТСпарк, 1.6 е бая по-слабичко от 1.8, а разликата между 1.8 и 2.0 ще те изуми, разхода не е много между тези мотори - върви между 1,5 - 2 макс 3 литра(поне за мен не е много де), обаче чувството в 2.0ТС е направо супер!!! Това е ако си се насочил към бензин де, ако е към дизел колегите с JTD да помагат !!!

Comment

2.0 T.S.-класика...
        Ex Alfa Romeo 156 2.0TS

Comment

Мислех за 1,9 JTD, Зафирите ни са с такова моторче, много вървят, ама все нещо хлопа под капака, пък и вътре по таблото/Опел, все пак/. Май ще е бензин
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm, Alfa Romeo Arna 1.2, Alfa Romeo 156 2.4 JTD ex, Alfa Romeo GTV 2.0V6 ex,Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex, Alfa Romeo Sprint 1.5 ex, Alfa Romeo Arna 1.3 ex, Alfa Romeo 155 1.7TS ex, Alfa Romeo 156 1.8TS ex

Comment

колега съветът ми е да си избереш кола от форума,за да не береш ядове по сервизите
            а 1.8тс е най-разппостранена в България
            но ти избираш, дали да си различен
            sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
            ALFA ROMEO 2.0JTS ex
            ALFA ROMEO Crosswagon Q4
            Продавам Алфи на части!

Comment

Първоначално публикувано от la squadra azzurra Покажи съобщение
              Мислех за 1,9 JTD, Зафирите ни са с такова моторче, много вървят, ама все нещо хлопа под капака, пък и вътре по таблото/Опел, все пак/. Май ще е бензин
              Хвани някой от колегите от Бургас с 2.0 мотор да направиш едно кръгче(предполагам няма да откажат) и сам ще се увериш после, че няма да искаш не само 1.6 ами и 1.8 !!!

Comment

Квото и да си вземеш УСПЕХ от мен
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

ей стига плюхте 1.6-цата хмммм колега аз имам такъв матор и съм си много доволен.... и разхода със сигурност е по малък от 1.8 за 2.0 да не говорим! навсякъде където видя че стане въпрос за този мотор все не та не хм.... ще се разсърди баче КИКО ( както се казваше в едно градско клипче)

Comment

Първоначално публикувано от rstankov Покажи съобщение
                    2.0 T.S.-класика...
                    Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

Първоначално публикувано от v1mof2 Покажи съобщение
                      ей стига плюхте 1.6-цата хмммм колега аз имам такъв матор и съм си много доволен.... и разхода със сигурност е по малък от 1.8 за 2.0 да не говорим! навсякъде където видя че стане въпрос за този мотор все не та не хм.... ще се разсърди баче КИКО ( както се казваше в едно градско клипче)
                      Еее Дидо ти пък много ясно че е добър 1.6 мотора Пък и най-малкото което е ти караш такъв може ли да е лош
                      Alfa Romeo 156 2.0 T.S

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
                        Хвани някой от колегите от Бургас с 2.0 мотор да направиш едно кръгче(предполагам няма да откажат) и сам ще се увериш после, че няма да искаш не само 1.6 ами и 1.8 !!!
                        Сега първо разликата във вървенето на 1,8 и 2,0 е съвсем малка карал съм и от двете по няколко екземпляра. Кутията на 1,8 е малко по къса и от тази на 2,0 затова почти няма разлика във вървенето и дърпането само дето на 2,0 скоростите са малко по дълги, заради което ускорява и малко по добре. Но виж ако го повозя на моята и на някоя двойка ще си вземе 1,8 със сигурност.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Наистина най добре е да е 1.8 или 2,0. 1,6 е малко слаб /не че не става и той разбира се/, а и разликата в разхода не е кой знае какъв.Айде наслука
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

преди имах 1.8 сега съм с 2.0 и не съжалявам, много по доволен съм с 2-ката, а разхода дори ми е по-нисък от колкото беше с 1.8

Comment

Пич зимай се Алфа, мотора си го избери според нуждите, иначе колегите са прави че единственото в което ще те разубеждаваме е да не е 1.6, но пък и той си е двигател за предпочитане......
                              Друго - не си я взимай най - евтината, и ако може да не е нов внос.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X